PRESS

TVR Timișoara: PRIM-PLAN OBIECTIV

 aprilie, 2023 

Observator de Timiș: REMIX ID reprezintă tradițiile Banatului la Veszprém, în Ungaria

 martie, 2023 

Ethnic Love Mix vol.12, spectacolul Remix ID care sărbătorește diversitatea Timișoarei și a Banatului urmează să fie jucat la Veszprém, sâmbătă, 11 martie, oraș care, alături de Timișoara și de Elefsina, este Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Practic, spectacolul Remix ID devine unul dintre primele produse de export ale programului cultural timișorean în anul 2023.

 

BestOFTimisoara: Timișoara 2023 se deschide la MV sci-art cu trei expoziții, un performance și party cu DJ timișoreni

 februarie, 2023 

Deschiderea oficială a Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii vine cu un program special pe 17 februarie, de la ora 18:00, cu deschiderea a trei expoziții, un performance și un party cu DJ timișoreni.

 

WestSideStory @ WestCityRadio, cu Olga Török & Cristi Vicol, despre proiectul META Spațiu ”Remix ID”

 octombrie, 2022 

Mirela, Olga și Cristi au povestit despre cei patru ani de REMIX ID, despre prietenii din comunitățile etnice bănățene pe care i-am cunoscut în periplurile noastre din mediul rural, despre artiștii care, într-o manieră unică și originală, au contribuit la proiectul nostru.

Le mulțumim celor care ne-au ajutat anul acesta să completăm istoria REMIX ID cu încă o pagină de povești de neuitat – Timișoara 2023, Centrul de Proiecte Timișoara, Consiliul Judeţean Timiş, forumul cultural austriac, Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara , în centrele de tineret FITT Timisoara.

Interviu Remix ID cu Olga Torok – Conviețuiri TVR1

 din data de 26.10.2022. 

Interviu Remix ID cu Cristi Vicol – Conviețuiri TVR1

 din data de 20.04.2022. 

Intercultural Achievement Award 2021 – Vienna


 din data de 23.09.2021. 

 

Interviu Remix ID cu Olga Torok – Transilvania Policromă TVRCluj

 din data de 13.09.2021 

Dialog cu echipa Remix ID

 din data de 13.09.2021 

Mirela, Olga și Cristi au povestit despre cei patru ani de REMIX ID, despre prietenii din comunitățile etnice bănățene pe care i-am cunoscut în periplurile noastre din mediul rural, despre artiștii care, într-o manieră unică și originală, au contribuit la proiectul nostru.

Le mulțumim celor care ne-au ajutat anul acesta să completăm istoria REMIX ID cu încă o pagină de povești de neuitat – Timișoara 2023, Centrul de Proiecte Timișoara, Consiliul Judeţean Timiş, forumul cultural austriac, Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara , în centrele de tineret FITT Timisoara.

Remix ID conferinta de presa

din data de 10.09.2020. 

Remix ID participa la Conferinta Nationala de Turism din Timisoara cu un moment special de prezentare printr-un show de dans folcloric svabesc remixat. Olga Torok coordonatoarea artistica a proiectului descrie proiectul si momentul artistic prezentat.

Multumim Turism Timis pentru invitatie.

Cum vor TM2021 și Meta Spațiu să recupereze patrimoniul străbun din Banat?

 
Scopul evenimentului este reîntoarcerea la rădăcini, la poveștile bunicilor din Banat și la recuperarea patrimoniului străbun, pentru a-l dărui generațiilor urbane, dezrădăcinate de tradiția rurală – de la profunzimea doinei, de la simbolurile sculptate cu însuflețire în miezul lemnului de către meștegugari, de la primul cântec de leagăn, de la veșnicia satului – către agitația urbană care amestecă oamenii, mașinile, sunetele, luminile, ansamblurile arhitecturale masive și care, într-un final, îngroapă memoria ancestrală și o face uitată până a doua zi.
 

Citește mai departe

Interviu Remix ID cu Olga Torok – Sud Vest TV

Moderator Daniel Kozak din data de 9.10.2019. 

Remix ID, alături de Timișoara 2021, – intervenții culturale în localitățile bănățene

www.primariatm.ro | 07 octombrie 2019 

Asociația  Culturală META Spațiu, alături de Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii, a dat startul seriei de intervenții culturale REMIX ID, care se va desfășura în patru localități bănățene, importante din punct de vedere al diversității etnice.

Citește mai departe

Tradițiile străbune bănățene, „remixate” la patru evenimente culturale organizate în Timiș

https://expressdebanat.ro | De în 07 octombrie 2019, ora 8:16 AM

Luna acesta, în patru localități din cel mai vestic județ al țării, tradițiile bănățene vor fi puse în valoare în mod inedit. Vor fi chiar „remixate” cu ocazia unui proiect cultural partener cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană. Totul, în cadrul Remix ID, organizat de Asociația Culturală META Spațiu.

Citește mai departe

Remix ID, alături de Timișoara 2021, intervenții culturale în localitățile bănățene

www.ziarulmetropolis.ro | De Liliana Matei 6 octombrie 2019 

Evenimentele vor consta în expoziții de artă contemporană semnată de Andreea Medar, Cătălin Marius Petrișor și Silvia Moldovan, proiecția unui documentar video realizat de Mihai Pinti, workshopuri de muzică electronică pentru copii și un show de lasere și muzică susținut de compozitorul Alex Halka Turcin, completat de o instalație video, produsă de artista vizuală Josépha Blanchet.

Itinerariul cuprinde patru localități importante de pe harta minorităților bănățene:

Citește mai departe

Remix ID în pusta bănățeană. Ce evenimente sunt programate

www.pressalert.ro | De Liana Păun în 05 octombrie 2019

Asociaţia culturală META Spaţiu şi Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii au demarat seria intervenţiilor culturale Remix ID, care se va desfăşura în patru localităţi bănăţene care se remarcă prin diversitatea etnică.

Citește mai departe

Timișoara 2021 – intervenții culturale în patru localități bănățene, în proiectul REMIX ID

www.ghidulbanatului.ro | Daniel Groza  4 octombrie 2019

Remix ID înseamnă remixarea tradițiilor minorităților din Banat, a muzicii străbunicilor, recompusă de producători muzicali și de compozitori, a artei tradiționale recombinată cu arta contemporană, a dansurilor folclorice îmbinate cu mișcări din zona dansului contemporan, a imaginilor animate de artiști vizuali.

Citește mai departe

“Regiunea in obiectiv” Remix ID la TVR Timisoara

Moderator Tania Tunas din data de 27.06.2019. 

REMIX ID, proiectul care aduce în prim plan poveștile etnicilor din Banat, iese în stradă.

www.pressalert.ro | De Zoltan Varga 9 iun 2019 

REMIX ID participă la Festivalul Artelor Timișorene cu o serie de activități artistice și educative pentru public. Show-uri de muzică techno, spectacole cu lasere, ateliere de spus povești, teatru interactiv, desen și creștere de plante,sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de echipa proiectului pentru eveniment. Proiectul este un produs 100% local, care și-a propus ca până în anul 2021 să documenteze toate etniile din Banat, pentru a le readuce în atenția timișorenilor într-un mod contemporan, prin intervențiile inovative ale unor artiști din domeniul muzical și vizual, totul în prim-planul instalației HEXAGON VERDE CU MEMORIE VIE, realizată de Diana Luce – design verde, Dana Moica – expoziție fotografie, Alex Halka – broderie digitală.

Citește mai departe

Se dă startul celei de-a doua ediții Embargo Fest! Luna Amară, Les Nuages și proiectul Remix ID se adaugă line-up-ului

www.tion.ro | 15 mai 2019 

Echipa Remix ID va lua parte la festivalul Embargo alături de artiști sârbi, bulgari, maghiari și români. Prin intermediul unei instalații de muzică, sunet, voce și imagine, produsă de artiștii Meta Spațiu (Video: Josepha Blanchet; instalație lasere: Alex Halka; Mix: DJ Newgotti), Remix ID documentează ritualurile, porturile și tradițiile comunităților minoritare din Banat!

Citește mai departe

Olga Torok despre Remix ID

interviu SZalt (2018)